Sivun näyttöjä yhteensä

Translate

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Kukkalähetys Orvokin kukkakauppaan

Ulkona lämpöasteita ja vähän aurinkokin pilkahti niin innostuin värkkäämään kukkakauppaan ja muihinkin taloihin vähän kukkatäydennystä. Pääasiassa viherkasveja mutta muutama kukkivakin valmistui. Kasvien nimistä en niin menisi sanomaan, taitavat olla jotain uusia lajikkeita.

 
 Tässä ensimmäinen erä valmiina lähetykseen. Jääpalalokero osoittautui oikein käteväksi tähän tarkoitukseen.

Pari tuollaista isompaa ulkoruukkuakin tuli, ne tein viuhkan osista ja maalasin. Itsekuivuvasta savesta tein lisää ruukkuja, niistä nyt ei hääppösiä tullut kun vaan nopeasti pyöräytin, että pääsin maalaamaan ne ja istuttamaan. Kyllä ne nyt silti asiansa ajavat, kukathan ne tässä oli pääasiana. Nuo lilat ruukut ovat luonnossa kauniimman värisiä kuin tässä kuvassa.

Orvokilla riittää nyt järjestelemistä kun pitäisi kaikki saada nätisti esille. Voi voi, miten nämä kaikki saa mahtumaan, pian ovat jo narsissit ja tulppaanit ja muut kevätkukatkin tulossa. Hmm, pitäisi saada lisää jonkinlaista hyllytilaa!


sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Seinäkelloja

Löysin netistä kauniita kellotaulun kuvia ja ajattelin tehdä nukkiksien seinille parit kellot. No, tietenkin starttasin siinä sitten oikein kellotehtaan ja niitä syntyi reilut parikymmentä.
Niitä oli kiva tehdä kun löysin kätköistäni sopivia nappeja pohjiksi.
                         Tässä viimeiset lakat vielä kuivumassa. Kolmeen kertaan taisin lakata.
Kellot valmiina. Osan laitoin kirpparille myyntiin, jos vaikka jokunen menisi kaupaksi. Omiin nukkiksiin mahtuu aika monta ja eiköhän loputkin paikkansa löydä ennemmin tai myöhemmin.

On se vaan kumma että aina yleensä kun aloitan jotain niin pitää sitten sarjatyönä tehdä. Kivaan tekemiseen nyt vaan jää jotenkin koukkuun.
Hmmm, pitäis ehkä perustaa kellokauppa, olis hyvä syy tehdä kelloja vielä lisääkin!

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Villatakkeja

Innostuin sitten kutomaan villatakin, tarkoitus oli tehdä se 1:18 mutta omasta päästä kun tein niin liian isohan siitä tuli, muuten ihan hyvä, sopii 1:12 nukelle.


Tämä käy hyvin vaikka kesämekon kanssa, ei ole paksu eikä villainen. Lanka on purettu sellaisesta kolmisäikeisestä, joista kaksi oli tällaista ohutta ja yksi sitten hiukan paksumpaa pörröistä villalankaa. Siitä saa sitten paremminkin talvivaatteita.

Koska olin ajatellut tehdä 1:18 kokoisen niin kudoin sitten yömyöhään, en tosin ihan valmiiksi asti jaksanut tehdä, vaan aamulla jatkoin. Lankojen päättely ja nappien ompelu on minusta se kurjin osuus, olis kiva kutoa vaan, kun joku toinen päättelisi langat.

Tässä puettuna Lundbyn nukelle joka on hiukan liian iso, 11cm.  Aivan 1:18 kokoista nukkea ei minulla vielä ole.


Tämän hameen ja puseron neuloin jo joskus aiemmin, pusero ei mahtunut tuon villatakin alle kun on niin paksu.

                         Tulitikun kanssa saa ehkä paremman kuvan siitä kuinka pieni tämä takki on.

                                                     Vielä sitten yhteiskuvakin.



lauantai 8. helmikuuta 2014

Vaatetusta

Minusta on häiritsevää jos ja kun joillakin nukeilla ei ole vaatteita, säälin niitä ja yleensä kääräisen ne vähintäänkin johonkin kankaaseen odottamaan kunnes saan inspiraation vaatteiden tekoon. Joskus se voi kestää tosi kauankin.
Eilen kuitenkin innostuin kun oli jo ihan huono omatunto siitä että Tarulta ostamani vanha rouva joutui aina vaan lojumaan ilman vaatteita.
No tuumasta toimeen ja aloitin alusvaatteista, pitäähän nyt kunniallisella rouvasihmisellä olla  kunnon alusvaatteet.
Tällaiset niistä sitten tuli:

Tähän käytin vanhan tosi ohuen nenäliinan, niitä olen ostanut kirppiksiltä aina kun olen löytänyt mieleisiä. Ne ovat hyvää materiaalia juurikin alusvaatteisiin ja myös vaikkapa verhoihin ja liinavaatteisiin.
Sitten alkoi pähkäily että minkäslaista mekkoa sitten. Aloin käydä lävitse kangasvarastojani ja niitä on siis paljon. valikoimaa pitäisi olla vaikka minkälaisiin vaatteisiin mutta ei vaan löytynyt mieluista, sellaista joka olisi tuntunut "oikealta".  Siinä alkoi sitten jo inspiraatiokin häipyä joten vein rouvan huilaamaan sovittelun vaivoista. Toivottavasti uni maistui nyt kun oli edes uudet alusvaatteet.

Löysin kuitenkin ihan vahingossa joskus kirppikseltä ostamani nuken jolla ei myöskään ollut rihmankiertämää, niin tein sitten sille mekon. Ehkäpä tämä vielä nimetön nukke päätyy vaikka johonkin kauppaan myyjäksi.

Tämän mekon tein vanhasta hameesta jossa oli tällainen rimssu helmassa niin ei tarvinnut paljoa edes ommella.
Jätin sitten asian hautumaan yön yli ja tänään aloin uudestaan katsella kankaitani. Löytyi moneen tarkoitukseen kivoja, kun vain tulisi tehtyä.
Kankaiden joukossa oli ruskea pikkuruutuinen kangas josta olen joskus tehnyt housut parille miesnukelle. Nyt tuli mieleeni että voisihan se sopia hameeksikin.
Siitä sitten vaan ompelemaan ja nyt kokeilin uutta kaavaa jonka löysin netistä.
Puserokin piti vielä saada ja päädyin harmaaseen silkkiin. Mahdollisimman helpolla mallilla ja vähän nauhaa lisäksi ja se oli siinä! Kaulaan vielä pieni koru ja vanharouva vaikutti ihan tyytyväiseltä!






Kun nyt olin kerran vauhdissa niin tein samantien toisen samanlaisen hameen. Helmasta jätin koristenauhan pois, näyttää ihan ok tämmöisellä modernimmallakin nukella.

 Tässä en ole silittänyt saumoja auki niinkuin tuossa toisessa. Puseron ja sukat kudoin joskus aiemmin.

Ideoita ompeluihin minulla olisi vaikka kuinka paljon, verhoja, tyynyjä ja kaikenlaista muutakin olisi kiva tehdä mutta jotenkin en vaan löydä inspiraatiota, hyvä kun nyt nämä sain aikaiseksi.





tiistai 4. helmikuuta 2014

Kukkakärryt


Tässä blogissani on ollut jonkin aikaa nyt valitettavan hiljaista kun olen enimmäkseen keskittynyt toiseen blogiini, www.rintamamiestalo95.blogspot.fi  Kaikki aikani taitaa mennä siihen vielä jonkin aikaa eteenkinpäin, että saisin sen talon mahdollisimman pian asuttavaan kuntoon. Siinä sitä onkin hommaa aivan tarpeeksi. En kuitenkaan aio tätäkään blogia unohtaa vaan päivitän aina kun vaan ehdin ja tulee uutta aihetta.

Tuli tässä mieleeni että joskus syksyllä jo löysin kirpparilta tällaisen nuhjaantuneen kukkakärryn, olisko ollut pöytäkoriste vai mikä lie. Hintakaan ei päätä huimannut, 0,50€.

Nukke on tässä vain rekvisiittana että näkee kärryn koon.
Kukat heitin pois, maalasin kärryn mustaksi ja kun se oli kuivunut, tuputtelin vähän antiikkikultaa päälle. Varjon maalasin valkoiseksi ja liimasin siihen kankaan pitsiliinasta!

                              Sitten vaan kukkia kärryllinen niin pääsi torimummo myymään!

                                                        Ostakaahan kauniita ruusuja!!

Ruusut sen paremmin kuin muutkaan kärryissä olevat eivät ole omatekemiä vaan ihan vaan valmiskukkia, samoin mummo on ostettu. Ensimmäisessä kuvassa oleva nukke on kukkakaupan Orvokki jonka olen tuunannut jouluenkelistä.