Sivun näyttöjä yhteensä

Translate

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Tupakellon tekoa

Pitkästä aikaa pääsin tänne päivittämään, 1:1 pihatyöt vievät aika tarkkaan kaiken ajan ja tietokoneenkin kanssa on ollut hankaluuksia.

No eilen osallistuin sitten nukkekotiyhdistyksen kotiseminaarin työpajaan facebookin kautta aiheena tupakello. Marialta saatiin hyvät ohjeet joiden mukaan oli kyllä muuten helppo tehdä mitä nyt koristemaalaus tuntui vaikealta vaikka näyttikin niin helpolta!

Olisi varmaan kannattanut enemmän harjoitella mutta malttamattomana piti saada äkkiä tehdyksi.
Tarvikkeet Maria lähetti postissa hyvissä ajoin ja kellotaulu pitikin pohjamaalata valmiiksi ennakolta.

               Koristemaalausta pitää  vielä harjoitella, tästä nyt tuli vähän tämmöinen töherrys.

Muuten sain kyllä kipinän, kohta varmaan näitä kukkia näkyy joka paikassa mihin niitä voisi ajatella!
Pensseleitä pitää myös ostaa uusia, nyt olisi saanut olla vielä pienempi vaikka ostinkin pienimmän minkä kaupasta löysin.

Tässä vielä Hugo-vaari esittelee iloisena uutta tupakelloaan! Sille pitääkin nyt miettiä hyvä paikka josta sen hyvin näkee.

Toivottavasti näitä työpajoja tulee vielä uudestaankin, nytkin olisi ollut kolme muutakin. Ryijypajaan ainakin olisi myös ollut kiva osallistua mutta seuraavalla kerralla sitten!

torstai 9. toukokuuta 2013

Kakkuja ja kukkia

Äitienpäivä lähestyy ja niinpä päätin tehdä pari kakkua sen kunniaksi. Tein kakut fimosta, tässä suklaisella pohjalla, välissä kermavaahtoa ja mansikoita, päällä sokerikuorrutus, kirsikoita ja punainen ruusu.

Lusikat ja kahvi vielä puuttuu!
Tämä kakku tavallisella sokerikakkupohjalla, kermaa ja mansikoita välissä, päällä sokerikuorrutus, kermavaahtoa ja kirsikoita!

Tähän kakkuun tulikin kreemiä ja kirsikkahilloa väliin ja päälle suklaakuorrutus, kermaa ja ruusuja!
Leivoin sitten vielä muutaman donitsinkin!
Pöytäliina on löytö kirppikseltä Tukholmasta, on oikein kaunista pitsiä ja laskeutuu nätisti.

Tässä kuvassa näkyykin paremmin:



Sitten oli ajatuksena tehdä myös äitienpäiväruusu mutta miten ollakaan niin jotenkin meni niin että teinkin sitten kieloja!
Ensin pyörittelin kielonkukat fimosta ja paistoin, sitten tein lehdet ja paistoin, sitten pätkin vihreästä ohuesta rautalangasta varret, liimasin niihin kukat ja ne sitten lehtiin kiinni.


Onnistuin mielestäni sen verran hyvin että sain intoa tehdä niitä vielä lisääkin mutta nyt keksin että voisin päästä vähän helpommallakin. Nyt käytinkin valmiita muovisia lehtiä muovisesta kasvista, vähän vain lyhensin molemmista päistä! Tämän kasvin olen ostanut ihan sillä mielellä että teen siitä vaikka anopinkieliä, mutta siitähän saakin lehdet useampiin eri lajin kukkiin.


Ihan hyviä näistä muovilehdistäkin tuli.

Ruusu jäi nyt tällä kertaa tekemättä, mutta kauniitahan kielotkin ovat!

Tässä ne pääsivät vielä kahvipöytään!


  Tervetuloa kakkukahville!



torstai 2. toukokuuta 2013

Uusia astioita

En sitten millään malttanut olla ostamatta Kaisalta lisää paratiisisarjan astioita, tällä kertaa soppaterriinin ja neljä keittolautasta. Paratiisisarjasta olen vain haaveillut 1:1 koossa ja nyt minikokoisina olen ihan hurahtanut niihin, on ne vaan niin ihania!

Soppa ja lusikat vaan puuttuu
Aikaisemmin olen jo ostanut tarjoiluvadin ja pari mukia


sekä kahvikupit, pullalautaset ja jalallisen kakkuvadin

Pitää muistaa hankkia pikkulusikoita myös että nukkislaiset voivat syödä kakkua.

Muitakin astioita olen Kaisalta ostanut, esimerkiksi Taika-sarjan mukit ja tarjoiluvadin. Jäi kyllä vähän harmittamaan etten raskinnut ostaa myös  kahvikuppeja kun olisi ollut mahdollisuus.


Pari kannuakin olen onnistunut saamaan (pitää olla onni myötä ja osua paikalle juuri kun Kaisa on myymässä tai muuten jää ilman, ne myydään aina nopeasti loppuun!)

Kisu-kannu ja oksa-kannu

Tuollainen oksa-kannu meillä oli ennen kotonakin oikeassa elämässä.

Tässä vielä yhteiskuva Kaisan tekemistä astioista jotka minulla on, varmaan näitä tulee vielä kerättyä lisää. (ainakin jos rahapussi antaa myöten)

Kyllä nukkislaisten kelpaa kun on näin hienoja astioita. Kunnon astiakaappi vielä puuttuu johon nämä ihanuudet saisi hyvin näytille.